Skip to content

Tassenverzamelaar

Even heel wat anders: tassen. Het verzamelen van en lezen over tassen is één van de hobby’s die ik heb. De perfecte tas is de heilige graal en de zoektocht daarnaar het avontuur. Nu is het niet zo dat ik tientallen tassen heb liggen, ik ben een bescheiden verzamelaar. Mijn twee belangrijkste tassen zijn een Bedouin Foundry Barbary en een GoRuck GR1. Beide tassen zijn nagenoeg perfect. De makers bieden me een levenslange garantie en de materialen en het ontwerp zijn ongelooflijk. Ook zijn het conversation-pieces, met name de Bedouin heeft me al heel veel leuke gesprekken opgeleverd.

Jammergenoeg is het Nederlandse straatbeeld wat betreft tassen niet echt het toonbeeld van diversiteit en originaliteit. Ik als verwoed kenner zie maar zelden een bijzondere tas op straat. Vrijwel iedereen loopt met een Herschel, Fjällräven of North Face rugtas. Jammer, want er is zo veel moois! Ja, het is waar, veel van die mooie tassen kosten al snel 300 tot 700 euro. Dat is nogal wat voor een tas. Maar geloof me, wanneer je aan het eind van je zoektocht de perfecte tas hebt gevonden besef je pas hoe vaak je een tas gebruikt en wat voor enorm verschil het maakt als die tas nergens voor terugschrikt.

Dus, surf eens rond op Carryology voor je je volgende tas aanschaft. Geef er gewoon eens een paar honderd euro meer aan uit en ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt. Bovendien kunnen we er dan eens nerden over gewaxt canvas en cobra-buckles.